Maatpak - Mastro Sarto
De authentieke vorm van bespoke personal tailoring.

Mastro Sarto
Johannes Verhulststraat 163
1075 GX, Amsterdam
Nederland

Coolsingel 104,
3011 AG Rotterdam
Nederland

contact@mastrosarto.com

Maatpak

Een pak op maat onderscheidt zich in vakmanschap van fabriekswerk.

Het comfort van een maatpak ervaren?

Ons team verwelkomt u graag.

De maatvoering

Om de juiste pasvorm te creëren, beginnen de metingen vanaf de bovenkant van het lichaam: eerst de nek, dan de schouders, borst, armen, rug en taille.

Na het nemen van de lichaamsmaten wordt, ter bevestiging van de genomen maten, een model set aangetrokken. De ogen van de tailor zijn binnen deze stap essentieel. Door de aanpassing af te spelden, komen de persoonlijkheid en voorkeuren van een klant tot leven. Van de lichaamshouding, levensstijl, smaak tot huidskleur, kapsel en lengte. Alle facetten worden meegenomen om zo de perfecte snit vast te stellen.

De stofkeuze

Om een goed stofadvies te geven, wordt er gekeken naar de draagfrequentie en de eisen die aan een kledingstuk gesteld worden. Bent u dagelijks actief? Dan is een dunne stof niet de juiste optie en adviseren wij een duurzaam exemplaar welke meer weerstand biedt. Zo is uw levensstijl en draagfrequentie essentieel voor de stofkeuze.

Wij werken met stoffen van de beste Italiaanse weefhuizen zoals Loro Piana, Piacenza, Lanificio F.lli Cerruti, Vitale Barberis, Zegna en Cotonificio Albini. Door deze keuze veelheid zal één van onze tailor u voor het gemak een goede selectie stoffen voor leggen.

De personalisering

Naast het geven van stofadvies, denken wij graag mee over de uitstraling van uw pak. Bent u gevoelig voor modetrends of heeft u een uitgesproken eigen stijl? Gaat u voorkeur uit naar brede revers met een 3-knoops uitvoering? Of past een double breasted model beter bij u? Wenst u een pantalon met riemlussen of draagt u deze met bretels.
De personal finishing touch is het verwerken van uw initialen en een tekst naar keuze in de kraag.

Het maakproces

Elk pak wordt volgens traditionele Italiaanse kleermakerswijze vervaardigd. Zo zijn in onze ateliers de beste vakmensen aanwezig om met zorg het kledingstuk te creëren. Het tekenen van het patroon en het snijden van de stof vindt in samenwerking met de stoffenhuizen plaats.

Door deze samenwerking en het toepassen van kwaliteitscontroles bij zowel de stoffenhuizen als in het atelier weten wij de standaard van ‘Grande Mesure’ na te leven.

Premium Italiaanse stoffenhuizen

Klantenvoorbeelden