Covid-19 - Mastro Sarto
De authentieke vorm van bespoke personal tailoring.

Mastro Sarto
Johannes Verhulststraat 163
1075 GX, Amsterdam
Nederland

Coolsingel 104,
3011 AG Rotterdam
Nederland

contact@mastrosarto.com

Covid-19

Met meer dan 25 jaar ervaring weten wij de service en kwaliteit te waarborgen die toehoort aan het vakmanschap dat we leveren.

Covid-19

Uniek en elegant

Niets zo verwarrend als de smoking. In Engeland heet hij dinner jacket, Amerika heeft het over een tuxedo, maar als hij van u verlangd wordt staat er black tie op de uitnodiging.

De geschiedenis is al even duister. Een Engelse kleermaker zou in 1865 “a short smoking jacket” voor de Prince of Wales hebben gemaakt. De smoking was geboren. Tegenwoordig verstaan wij echter onder een rokersjasje geen feestelijke avondkleding, maar een fluwelen huisjasje. In Amerika schrijft men de uitvinding toe aan een erfgenaam van een tabaksfabrikant die op 10 oktober 1886 de Tuxedoclub in New York betrad met een rokkostuum zonder staarten. De eerste tux. Wie de smoking voor het eerst droeg weet niemand. Feit is dat na 125 jaar de smoking het van vrijetijdsjasje naar elegante avondkleding heeft geschopt.

Hoewel een klassieker is ook de smoking onderhevig aan mode en persoonlijke smaak. Wij maken de smoking uitsluitend op maat waarbij u zelf het gewenste model, de afwerking en de stof bepaalt.